Pompoenensoep met feta

Bereiding

"Snijd de pompoen in handzame parten. Verwijder de draden en de pitten. Schil de stukken en snijd ze in kleinere blokken. Schil ook de aardappels en snijd ze in even grote stukken als de pompoen. Schil en versnipper de ui.
Leg het bosje peterselie of munt op je werkblad en hak het fijn. Je gebruikt het straks voor garnering. De rest zet je in een schaaltje op tafel zodat iedereen zelf kan bepalen hoeveel er bij moet. Verkruimel de feta met je vingers.

Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit hierin de gesnipperde ui. Giet na ongeveer 3 minuten de bouillon in de pan. De peper en het gemberpoeder kan er ook bij. Net als de aardappel en pompoen. Wacht tot het geheel kookt.

Laat het geheel ietsje afkoelen. Pureer het met de staafmixer tot een gladde soep. Nu kun je de gembersiroop, cayennepeper en kookroom toevoegen.

Schenk de pompoensoep in kommen. Leg een klein toefje van de kruiden op de soep en sprenkel er wat feta overheen. De rest kun je, net als de kruiden, in een schaaltje op tafel zetten."

Benodigdheden

  • 500 gr. pompoen
  • 2 grote aardappels (licht kruimig)
  • 1 l. kruidenbouillon
  • 200 gr. feta
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 1 tl. cayennepeper
  • verse peterselie of munt
  • 1 ui
  • 100 ml. kookroom (light)
  • 1 eetl. olie
  • peper
  • staafmixer
  • grote soeppan