Extra gevulde pompoensoep

Lekker pompoenensoep, extra gevuld

Bereiding

Maak de pompoen schoon. Verwijder de zaden en snij het vruchtvlees in stukken. Maak de uien schoon en snij ze in stukken. Verhit de olie in een pan. Bak hierin de ui met kerriepoeder. Voeg de pompoen toe en bak nog ongeveer 2 minuten. Voeg het bouillontablet, 1 liter water en de laurierblaadjes toe. Breng het aan de kook en laat het een half uur zacht koken. Maak intussen de venkelknol schoon en snij hem in gelijke dunne repen. Hak de peterselie en bieslook fijn. Haal de laurierblaadjes uit de soep. Pureer de pompoen in de keukenmachine of met een staafmixer. Voeg extra water toe als de soep te dik is. Doe de venkelknol erbij en verwarm de soep nog ongeveer 5 minuten. Roer de peterselie en bieslook erdoor. Breng de soep op smaak met zout en peper. Eventueel gebakken spekjes toevoegen.

Benodigdheden

  • 700 gram pompoen
  • 2 uien
  • 1 theelepel olie
  • 1 theelepel
  • kerriepoeder
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 venkelknol
  • 3 takjes peterselie
  • 5 sprietjes bieslook
  • zout
  • peper