Zuid-Afrikaanse butternutsoep

Butternutsoep is een favoriet Zuid-Afrikaans voorgerecht. De butternut is een soort Zuid-Afrikaanse pompoen en heeft een bijzondere smaak.

Bereiding

Schil de butternut en haal de draden en zaden eruit. Snijd het 'vlees' van de butternut in kleine blokjes.

Hak de ui fijn en fruit de gehakte ui in ruim margarine. Strooi er rijkelijk kerriepoeder over. Los het bouillonblokje op in kokend water, doe het bij de gefruite ui in de pan en voeg de pompoenblokjes toe. Laat het een minuut of 15 koken.

 Pureer de soep met de staafmixer en voeg tot slot ongeveer 100ml (of meer, indien gewenst) kookroom toe. Warm opdienen, garneren met wat vers gemalen peper en een takje bieslook.

Eet smakelijk!

Benodigdheden

  • 1 rijpe flespompoen (gelig/wit van buiten
  • oranje van binnen)
  • 1 grote ui
  • 1 groentebouillonblokje
  • 750 ml kokend water
  • 100 ml kookroom
  • kerriepoeder
  • margarine