Spaghetti pompoen

De spaghetti pompoen is echt een pompoen; een winterpompoen!
Spaghetti heeft over het algemeen niets met pompoen te maken.
Maar deze pompoen heeft wel een vreemd trekje; snij het open, kook het, en de binnenkant komt eruit in lange dunne slierten.
Vandaar de naam Spaghetti pompoen.

Bereiding

In de oven!
Verwarm de oven voor op 175-180C.
Snij de pompoen in de lengte doormidden, en haal de zaden en de zaadstrengen eruit.
Leg de pompoenhelften met de doorgesneden kant naar beneden in een flinke ovenschaal van ongeveer 30-23 cm.
Giet 1 cm warm water in de schaal.
Zet 45 minuten in de oven, of totdat de pompoen zacht is als je er met een vork inprikt.

Haal de pompoen uit de schaal en laat een beetje afkoelen
Schraap de binnenkant van de pompoen met een vork. Dan komen de strengen die op spaghetti lijken los.
In de magnetron
Snij de pompoen in de lengte doormidden, en haal de zaden en de zaadstrengen eruit.
Leg de pompoenhelften met de doorgesneden kant naar beneden in een ovenschaal.
Giet 4 eetlepels water in de schaal en dek het geheel af met plastic wrap.

In de magnetron zetten; 15 minuten op vol vermogen; (+/-5 minuten per pond) of totdat de pompoen zacht is als je er met een vork in prikt.
Haal de pompoen uit de schaal en laat een beetje afkoelen.
Schraap de binnenkant van de pompoen met een vork. Dan komen de strengen die op spaghetti lijken los.

In de stoompan
Snij de pompoen in de lengte doormidden, haal de zaden en zaadstrengen eruit.
Snij in stukken en leg met de schil er nog aan naar boven in de stoompan.
Onderste boven!
Een kwartiertje is genoeg voor 1 laag even in de gaten houden

Hoe kleiner de stukken hoe korter de spaghetti draden.
Kook je de pompoen te gaar dan komen de spaghetti draden er niet mooi apart uit maar klonteren samen. Bovendien smaakt het dan wat zoetig.

Benodigdheden

  • Een spaghettipompoen van ong. 1.5 kg
  • Pastasaus