"Een lekkere pompoencake, die wel enige bereidingstijd vergt.
Maar het is de moeite waard!"
"Vet een cakevorm van 30 cm in en bestrooi met bloem.Snijd de vijgen in kleine blokjes. Hak de walnoten grof en houd 50 gr apart. Meng de overige walnoten en vijgen met het sinaasappelsap. Halveer de flespompoen, verwijder de zaden, schil de pompoen en snijd hem in parten.Rasp de pompoenparten grof.
Klop de boter, suiker, de vanillesuiker en een snufje zout in een kom romig. Klop één voor één de eieren er doorheen. Meng de bloem, het bakpoeder en het amandelmeel en roer het portiegewijs door het eimengsel. Spatel de pompoen en de vijgen er ook portiegewijs doorheen.
Verwarm de oven voor op 175 graden(electrisch) of 150 graden(hetelucht) of stand 2(gas). Verdeel het beslag over de vorm. Bak ong. 1 uur in de oven. Laat 10 min. afkoelen en stort de cake voorzichtig op een rooster om verder af te koelen.
Karamelliseer 3 el suiker in een pan goudgeel. Voeg de overige walnoten toe en roer ze door de karamel. Verdeel de walnoten over bakpapier en laat ze stollen.
Hak de chocolade grof. Hak het kokosvet grof. Verhit de slagroom met het kokosvet. Voeg de chocolade toe en laat ong. 5 minuten staan. Roer stevig door tot een glad chocolademengsel. Hak het gestolde walnotenmengsel grof. Verdeel het chocolademengsel gelijkmatig over de cake en bestrooi met de walnoten. Laat in ong. 2 uur hard worden. Bestrooi de cake met cacao. Lekker met slagroom."